2011 m. liepos 12 d., antradienis

Tamsta muzika

Tamsta muzika – vienas jauniausių ir didžiausių komercinių muzikos festivalių Lietuvoje, pasižymintis gyvos muzikos stilių įvairove ir pramogų gausa. Nors 2011 metų festivalis vyks tik trečią kartą, jo populiarumas ir lankytojų gausa nenusileidžia tokiems senoliams, kaip „Roko naktys/Galapagai“ ar „Bliuzo naktys“. Tamsta festivalio lankytojus džiugina tokie atlikėjai, kaip G&G sindikatas, Happyendless, Poliarizuoti stiklai, BIX, Empti, Brassbastardz, Freaks on floor, Bekešo vilkai, Tofu bubble, Gospel choras Sounds in G, inculto, saulės kliošas, Liūdni slibinai, Despotin fam, Gatvės lyga saundsystem, Fusedmarc, Mmpsuf, Garbanotas bosistas, Tufu bubble, ReedNoBrass, Senas kuinas, Exlibris ir begalės kitų ne tik Lietuvos atlikėjų. Šis festivalis yra vienas šeiminiškiausių Lietuvoje: čia, kaip niekur kitur, leidžiama atsivesti šunis, o tėveliai raginami nepalikti namuose savo atžalų – vaikams iki 10 m. įėjimas su suaugusiais nemokamas, o iki 16 m. taikoma 50% nuolaida, beto nepriklausomai nuo amžiaus ir pomėgių bene kiekvienas lankytojas gali rasti savo nišą festivalyje.

Tamsta muzika“ organizatoriai siekia būti didelių festivalių savo kokybe, o ne masiškumu. Pasak komentarų forumuose, galime teigti, kad tai vienas saugiausių festivalių Lietuvoje, kuriame tiek dėl lankytojų, tiek dėl apsaugos atsakingumo retai pasitaiko vagysčių ar smurto proveržių. Deja, nemažai lankytojų skundžiasi vietos trūkumu dėl per didelio festivalio lankytojo būrio ir per mažo Varėnos salos ploto.

Tačiau bendrame Lietuvos muzikos festivalių kontekste festivalis Tamsta festivalis nenublanksta ir išlieka tarp pačių populiariausių, pasižyminčių ne vien puikia atmosfera, bet ir nekrintančia kokybe. Kiekvienas Lietuvos ar kaimyninių šalių muzikos mylėtojas ras kažką mielo sau.

Tamsta festivalis

1 komentaras: